Την πλήρη αντίθεση του στη λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ εξέφρασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και το δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, καθώς και οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κατοίκων του Δήμου Αμαρουσίου.

Εξεδόθη ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, με το οποίο καταγγέλλεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που επιδεικνύει με το σχεδιασμό που προωθεί, που προβλέπει τη λειτουργία μονάδας απεξάρτησης σε περιοχή αμιγούς κατοικίας και κοντά σε σχολεία.

Εκτός από το ψήφισμα αποφασίστηκε και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η συγκρότηση κοινού μετώπου δράσης με τους όμορους δήμους Κηφισιάς και Πεύκης – Λυκόβρυσης, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου ψήφισε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

«1. Καταγγέλλουμε και είμαστε ενάντια στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς να έχει λάβει υπόψη την ήδη επιβαρημένη περιοχή γύρω από το ΚΑΤ.
Είμαστε υπέρ της πρόληψης και για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα, με τη δημιουργία κέντρων μακριά από τον αστικό ιστό.

2. Απορρίπτουμε τη δημιουργία και λειτουργία θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ Κηφισιάς.

3. Θα προχωρήσουμε στην παράδοση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη Διοίκηση του ΚΑΤ από διαπαραταξιακή εκπροσώπηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης.

4. Θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα με στόχο την ενημέρωσή τους.

5. Θα γίνει παράδοση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Υπουργό Υγείας και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

6. Προχωράμε σε συνεργασία με τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων Δήμων για την ανάληψη κοινών δράσεων και κοινών ψηφισμάτων.

7. Προχωράμε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης υποδοχής στο ΚΑΤ της μονάδας και ακύρωση της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

8. Προχωρούμε σε συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Κηφισιάς για την πολεοδομική σημειακή τροποποίηση της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας με αλλαγή του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,5 και απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών για το Ο.Τ. 96 του ΚΑΤ.

9.Θα γίνει ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα , θα αναρτηθούν πανώ γύρω από το ΚΑΤ και θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση κατοίκων μετά από συντονισμό όλων των Δήμων».