Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών (ανήκε στη δύναμη ΔΟΥ. της Πάτρας) που είχε αποσπαστεί στην Διεύθυνση Μεταφορών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και τώρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι το πρόσωπο που ερευνούν εξονυχιστικά εδώ και δυο εβδομάδες οι διωκτικές αρχές.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παραποιημένα διπλότυπα του Δημοσίου από τα οποία αποκόμιζε παρανόμως μεγάλα ποσά χωρίς, έως αυτή την ώρα, να έχει εξακριβωθεί το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο, όπως δημοσιεύει το thebest.gr.

Ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει παραπέμψει την υπόθεση στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή αμέσως μόλις ενημερώθηκε ότι υπήρχαν ενδείξεις υπεξαίρεσης χρημάτων.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να ανέγραφε διαφορετικά ποσά στα στελέχη κάθε διπλότυπου και να καρπώνεται την συνήθως μεγάλη διαφορά. Εισέπραττε, δηλαδή, κανονικά από τους συναλλασσόμενους τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε εισφορές του Δημοσίου για διάφορες διοικητικές πράξεις, ωστόσο στη συνέχεια παραποιούσε το δεύτερο στέλεχος του διπλότυπου και απέδιδε λιγότερα χρήματα στη ΔΟΥ