Μέσα στο μήνα Μάρτιο 14 άτομα δήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν στο Διαδίκτυο, τέσσερα εκ των οποίων ήταν ανήλικα παιδιά.

Η ανεργία και η οικονομική κρίση είναι οι κυριότεροι παράγοντες για τους οποίους αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους οικογενειάρχες, αυξάνοντας ραγδαία το ποσοστό των αυτοκτονιών το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μίας 13χρονης κοπέλας, η οποία πήρε χάπια και ανακοίνωσε στο Διαδίκτυο την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει γιατί ήταν απογοητευμένη από τη ζωή και τους γονείς της. Γλύτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς το μήνυμά της διαβάστηκε και ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Με την άδεια εισαγγελέα εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό της ίχνος και ειδοποιήθηκε και η οικογένειά της που πρόλαβε το νεαρό κορίτσι…

Ένα άλλο παιδί 13 ετών δήλωσε ότι θέλει να αυτοκτονήσει γιατί… αποβλήθηκε για λίγες ημέρες από το παιχνίδι που έπαιζε στο Διαδίκτυο, επειδή παραβίασε τους κανόνες. Ακόμη, δύο 15χρονοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Ένας 22χρονος έγραψε λίγες μέρες αργότερα ότι θέλει να αυτοκτονήσει γιατί η οικογένεια και οι φίλοι του δεν ενέκριναν το γεγονός ότι ήταν αμφιφυλόφιλος… Η αστυνομία ειδοποίησε τον πατέρα του νεαρού, ο οποίος τον πρόλαβε λίγο πριν πηδήξει από το παράθυρο.

Τα στοιχεία σοκάρουν.

Οικογενειάρχες οδηγούνται ένα βήμα πριν την αυτοκτονία λόγω της ανεργίας και των οικονομικών δυσχερειών. Δύο νέοι άνθρωποι θέλησαν να βάλουν ένα τέρμα στη ζωή τους επειδή είχαν χάσει τη δουλειά τους και δε μπορούσαν να βρουν πουθενά αλλού δουλειά.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας από το 2006 ως σήμερα έχουν αποτραπεί 174 αυτοκτονίες.