Δεκαεννιά ανθρώπινες ιστορίες που σόκαραν ακόμα και τους αστυνομικούς κρύβονται πίσω από τις αποτροπές αυτοκτονιών που έγιναν το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση 16χρονης κοπέλας, η οποία δήλωσε σε συνομιλία της στο Facebook ότι επιθυμεί να βάλει τέλος στη ζωή της και λίγη ώρα αργότερα κατάπιε χάπια για να πετύχει το σκοπό της.

Αιτία, όπως είπε στους αστυνομικούς που την έσωσαν την τελευταία στιγμή μεταφέροντάς τη στο νοσοκομείο, ήταν ότι χρήστες του Διαδικτύου κατέκριναν τις απόψεις της.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με 14χρονο Έλληνα, ο οποίος γνωστοποίησε σε chat room ότι θέλει να αυτοκτονήσει, διότι ο διαχειριστής διαδικτυακού παιχνιδιού τον απέκλεισε από το πρόγραμμα, γιατί παραβίασε τους κανόνες.

Υπάρχουν, όμως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, και περιστατικά που αφορούν ενήλικες πολίτες. Ένας από αυτούς είναι 40χρονος Έλληνας από την Αθήνα, ο οποίος έγραφε στο Facebook ότι είναι απελπισμένος και δεν αντέχει άλλο να ζει.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον σταμάτησαν την τελευταία στιγμή, ενώ γιατροί που εξέτασαν το 40χρονο έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο.

Συνολικά, από το 2006 η Αστυνομία έχει αποτρέψει 160 αυτοκτονίες χρηστών του Διαδικτύου.