Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά ο ύποπτος φάκελος Α3 που εξουδετερώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνδεσμολογία της βόμβας είναι παρόμοια με εκείνη των 14 δεμάτων παγιδευμένων πακέτων που είχαν στείλει τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ.

Πριν από λίγο, ο Χάρης Καστανίδης πήγε στο γραφείο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και για τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Ο φάκελος Α3 είχε ως αποστολέα την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων και παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Έφτασε με κούριερ το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κρίθηκε ύποπτος από τους υπαλλήλους που τον παρέλαβαν. Οι ειδικοί πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν πως πρόκειται για βόμβα, μετέφεραν τον ύποπτο φάκελο στο προαύλιο του υπουργείου και εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Υπενθυμίζει πως η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχει ξεκινήσει με περιπετειώδη και επεισοδιακό τρόπο στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εξερράγη μηχανάκι που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Ασθενοφόρο και όχημα της πυροσβεστικής στο προαύλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης