Στη σελίδα που διατηρεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο facebook έστειλε επιστολή ο Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value, ζητώντας την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο νόμο και να βρεθεί ανάδοχη εταιρία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «πέρασαν ήδη 16 μήνες απ’ την ημέρα που ξέσπασε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό – πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απ’ το «κανόνι» της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ». Μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου, η οποία εποπτευόταν και λάμβανε πιστοποιητικά φερεγγυότητας απ’ το ελληνικό κράτος.

Το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ τώρα συνεχίζεται. Γίνεται κυριολεκτικά πλιάτσικο στα καλά συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ που περνάνε σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και μένουν στο χαρτοφυλάκιό της μόνο τα προβληματικά. Έτσι η εταιρία συνεχώς απαξιώνεται με αποτέλεσμα η προοπτική της αναδοχής να απομακρύνεται».

Οι ασφαλισμένοι ζητούν να βρεθεί το συντομότερο ανάδοχη εταιρία για το χαρτοφυλάκιο της ΑΣΠΙΣ διότι διαφορετικά, όλο το κόστος θα περάσει στο κράτος καθώς όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση το ελληνικό κράτος θα αναγκαστεί να αποζημιώσει εντόκως τους ασφαλισμένους. Για αυτό ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει αναδοχή.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος ζητούν να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα με σαφή χρονικό ορίζοντα για την εκκαθάριση ώστε τελικά να βρεθεί μια λύση.