Και τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» απορρίφθηκαν.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, απορρίφθηκε το ένα από τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο, η δίκη δεν θα μαγνητοφωνηθεί, καθώς το κόστος θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Και το αίτημα όμως για τη μη παρακράτηση των στοιχείων όσων προσέρχονται στο δικαστήριο απορρίφθηκε. Όπως ανακοινώθηκε από την έδρα, θα κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες όσων μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα και θα τους επιστρέφονται με την έξοδό τους από αυτή.

Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της παρακράτησης των στοιχείων. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Γιώργος Καραγιαννίδης, παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους όλων των κατηγορουμένων, «η παρακράτηση είναι ίχνος τρομοκρατίας» και προειδοποίησε πως εάν απορριφθεί το αίτημα, θα απέχουν από το συσσίτιο.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης μπήκαν πριν λίγο στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Φυτράκης, καθυστέρησαν να μπουν στην αίθουσα σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των κατηγορουμένων και για να δουν πώς θα γίνεται ο έλεγχος κατά την είσοδο. Όπως είπε, διαπίστωσαν πως υπάρχει βελτίωση.