Ψήφο άποψης και όχι αντίδρασης χαρακτήρισε ο Βασίλης Λεβέντης την ψήφο στην Ένωση Κεντρώων. «Ο λαός δεν κάνει πλάκα. Για πλάκα είναι το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι και διεφθαρμένο και ανόητο και ασυνάρτητο», σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στις κατηγορίες ότι έχει βάλει συγγενείς του στα ψηφοδέλτια του κόμματος, η απάντησή του ήταν: «Είναι όλοι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Έβαλα συγκεκριμένα τον αδερφό μου, ο οποίος είναι μεταλλειολόγος, δεύτερο στο Επικρατείας, γιατί πρώτη έβαλα την κ. Ηρώ Στεφάνου, καθηγήτρια του Παντείου. Πριν σπεύσουν να συκοφαντήσουν ας δουν έναν άνθρωπο που 30 χρόνια ήταν στα αζήτητα και ήρθε η Θεσσαλονίκη και με σήκωσε και με έβαλε στο επίκεντρο».

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως αν εκλεγεί, θα προτείνει τη μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων κατά 50%, ενώ τόνισε ότι «η αλαζονεία του δικομματισμού πρέπει να ραπιστεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. «Δεν είμαστε Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Ο Λεβέντης δεν λέει όχι σε όλα. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να ζητήσω ούτε υπουργείο ούτε τίποτα».

«Χάριν της πατρίδος δίνω ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και στο διάολο», ανέφερε ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας πως από την Ένωση Κεντρώων δεν θα υπάρχει θέμα να ξαναγίνουν εκλογές. Διευκρίνισε πάντως πως θα πρέπει τα κόμματα να δεχτούν τα σημεία που θέτει η Ένωση Κεντρώων.