Με το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης ξεκίνησε η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Alpha, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις όπως η αποτροπή στη θάλασσα και πρόσθεσε πως όσοι μιλάνε για εύκολες λύσεις να έχουν στο νου τους αυτή την εικόνα, εννοώντας τη φωτογραφία που συγκλονίζει τον κόσμο με τον τρίχρονο Αϊλάν.

Ανέφερε, ότι ο ίδιος είχε αρκετές φορές συγκρουστεί με την πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σε όλες τις διαστάσεις του, την βραδιά των διαπραγματεύσεων, όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σχεδίαζε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, με ταυτόχρονη παροχή 30 δισ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο θα μετέτρεπε μια πτωχευμένη χώρα σε ένα τεράστιο καταυλισμό με 3 εκατομμύρια πρόσφυγες εγκλωβισμένους.

Είπε,ακόμα, ότι ήταν δική του πρόταση η χρησιμοποίηση επιβατικού πλοίου για την μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στον Πειραιά και πρόσθεσε ότι κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν άλλα τρία πλοία. Ανέφερε, ότι υπήρχαν και άλλες προτάσεις, όπως η δημιουργία, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καταυλισμών σε έρημα νησιά, ωστόσο παραδέχθηκε ότι μια τέτοια πρόταση θα προκαλούσε θύελλα διαμαρτυριών, παρότι οι συνθήκες για την προσωρινή παραμονή των προσφύγων θα ήταν στο βέλτιστο επίπεδο, ανάλογων καταστάσεων.

«Η Μυτιλήνη θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και είπε πως σε άλλα μικρά νησιά θα μπορούσαν να υπάρχουν κέντρα υποδοχής μεταναστών με την έγκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε: «Θα εκτροχιαζόμασταν με το σχέδιο Σόιμπλε. Διαπραγματευτήκαμε πολύ σκληρά και καταφέραμε πράγματα. Ότι δεν πέρασε η πρόταση το ΤΑΙΠΕΔ να βρίσκεται στο Λουξεμβρούργο ήταν μια επιτυχία της κυβέρνησης».

«Αυτό δεν είναι μνημόνιο όπως ήταν τα προηγούμενα» τόνισε ο κ. Καμμένος και εξήγησε: «δεν έχει μέσα ούτε αγγλικό δίκαιο ούτε διαχείριση περιουσίας από τους δανειστές, έχει χρήμα που μπαίνει στις τράπεζες, έχει σκληρά μέτρα, αλλά έχει και το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ».

«Κι αυτό το πρόγραμμα θέλει αλλαγές» παραδέχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα επέστρεφε στη Νέα Δημοκρατία, τώρα που δεν είναι πρόεδρος ο Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη τους οποίους κατηγόρησε ότι έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ακροδεξιό κόμμα.

«Υπάρχει πιο πολύ Σαμαράς στη ΝΔ τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Καμμένος και είπε για τις μεταγραφές από τον Καρατζαφέρη: «Αυτοί εξύβριζαν Καραμανλή και Μειμαράκη. Όταν ο Καρατζαφέρης είπε τον Μεϊμαράκη μπρόσταντζα αυτοί ήταν δίπλα και γελούσαν» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις αποτυχημένες και εκτίμησε ότι η διαφορά θα είναι πάνω από 5 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και στην περίπτωση που η διαφορά είναι ως 3 μονάδες, τότε με το μπόνους των 50 ευρώ, σχηματίζεται κυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ακραία την υπόθεση ότι για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα απαιτηθεί συνεργασία 3 κομμάτων.

Αναφερόμενος στην θητεία του στο υπουργείο ‘Αμυνας, είπε ότι η υπόθεση με το σκάνδαλο για τα εξοπλιστικά είχε διαβιβασθεί στην Εισαγγελέα κ. Ράϊκου, στις 21 Ιανουαρίου 2015, και ήταν η Εισαγγελέας που τον διαβίβασε στην Πρόεδρο της Βουλής, με τον φάκελο στην συνέχεια να εμπλουτίζεται.

Χαρακτήρισε περίεργη την στάση της κ. Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαίωτες, όπως και ο ίδιος είπε, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πατέρας της, ήταν συνήγορος του «Γερμανού», για τις μπαταρίες των υποβρυχίων.

Σε ό,τι αφορά την βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα, ο κ. Καμμένος είπε ότι ήταν δική του πρόταση, την οποία «θυμήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου όταν έκλεισε η Βουλή». Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που κατέβαλλε για την καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα, με αφορμή εξοπλιστικά σκάνδαλα, αλλά και στο βέτο που έθεσε, στη μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που απαιτούσαν οι δανειστές.