Την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες.

Τόνισε πως όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε και συμπλήρωσε πως παλέψαμε, δεν δειλιάσαμε και επιμείναμε να ματώνουμε για τα συμφέροντα του λαού μας και δώσαμε μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα. Ο λαός, τόνισε θα δώσει ισχυρή εντολή σε εμάς για να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.

«Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες. Θέλουμε να διαπραγματευτούν σε λίγο καιρό το χρέος εκείνοι που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο, ή εκείνοι που επέβαλαν την ανάγκη της μείωσής του στους δανειστές; Θέλουμε να διαπραγματευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και τις ελευθερίες των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όσοι επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός τον Γενάρη να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο, στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο, ξεκινάμε μαζί την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν οι πολιτικοί και τα κόμματα του χτες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

«Ζητάμε καθαρή και ισχυρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με το χτες, να ξεκινήσουμε τη μεγάλη πορεία για να κερδίσουμε το αύριο», υπογράμμισε.

Απαντώντας στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που, όπως είπε, προσπαθεί να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ε λοιπόν δεν σφάξανε».

Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση κουρελού, σε συγκυβέρνηση ζόμπι, δεν μπαίνει, «ας βρουν κάποιον άλλον να βάλουν».

 

ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος