Εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση της πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρωθυπουργός που δέχτηκε την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, είχε συνομιλία μαζί της για μια ώρα.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού συνεχάρη την πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της, την ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Βουλής κατά το προσεχές διάστημα και ιδιαιτέρως για την προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα σύγκληση της «Βουλής των Εφήβων». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσκάλεσε την Πρωθυπουργό στην εφετινή Σύνοδο Βουλής των Εφήβων. Η Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής και δήλωσε ότι εάν και οι λοιπές υποχρεώσεις της το επιτρέψουν, θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων.

«Ενημέρωσα, ως οφείλω, την πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει όπου χρειαστεί, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου και από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες κι εκείνες τις δυνάμεις που απαιτούνται προκειμένου να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου σε όσο διάστημα απομένει στη θητεία μου», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τη συνάντησή της με την Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

«Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι την πρωθυπουργία της χώρας σ’ αυτήν την κρίσιμη, πολύ σύντομη, προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει μία γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση και δράση για Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Δημοκρατία και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει», είπε η Ζωή Κωνσταντόπουλου και πρόσθεσε πως ήταν πολλαπλή η χαρά να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, με δεδομένο ότι η Βουλή είχε τιμήσει την κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, στις 9 Μαρτίου, με αφορμή την 8η Μαρτίου, αλλά και η κυρία Θάνου-Χριστοφίλου είχε τιμήσει κατ’ επανάληψη τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε την πρωθυπουργό σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.