Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά του πρωθυπουργού, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ λίγες ώρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου. Τον κατηγόρησε για «ψέματα, εξαπάτηση των πολιτών και αναποτελεσματική διαχείριση τους επτά μήνες που στοίχησαν στην χώρα και στους πολίτες», ενώ σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία και άρχισε να κρύβεται».

«Είμαστε έτοιμοι και καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. «Θεωρώ ότι η ΚΟ είναι η αιχμή του δόρατος, οι άνθρωποι που είναι πάντα μπροστά, που δέχονται όλο τον θυμό και την αγανάκτηση, πολλές φορές αδίκως», σημείωσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι στηρίζεται «στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν τη μάχη στο νόμο τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στη μάχη πειθαρχούμε».

«Την ώρα μάχης εκτελούμε, δεν συζητούμε πολύ», υπογράμμισε, για να προσθέσει πως «όλοι οι βουλευτές όλων των περιφερειών θα ξαναείναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης γιατί τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες πριν λίγους μήνες».

Αναφερόμενος στην παραίτηση Τσίπρα και την προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε: «Διαλύεται η Βουλή αλλά μόνο εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε. Αιφνιδίασε τους πάντες εκτός από τη ΝΔ. Εμείς, παρότι του δίναμε τη στήριξή μας στα μεγάλα, αυτός ταυτόχρονα ασχολείτο με τα πολύ μικρά και είπε ότι από τις 12 Ιουλίου είχε βάλει στο μυαλού του τις εκλογές».

«Πόσο μικρός και λίγος είναι εκείνος που έσκαβε τον λάκκο μας όταν εμείς του δίναμε στήριξη», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε πως «έχουμε έτοιμη την καμπάνια μας η οποία στηρίζεται στην αλήθεια… Μόλις τις προκηρύξει θα είμαστε πρώτοι στο διαδίκτυο με φιλμάκι ότι ξεκινάμε και αυτό θα είναι το σύνθημά μας για αυτή την εβδομάδα», ενώ γνωστοποίησε ότι την Τρίτη θα γίνει μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης.

«Ξεκινούμε σήμερα μια νέα πορεία προς τον λαό, μια νέα μάχη και υποχρεούμαστε να την κερδίσουμε και μπορούμε να την κερδίσουμε. Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα ούτε ανεύθυνους να παίζουν τη μοί5ρα μας στα ζάρια», δήλωσε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται σιγουριά και στέρεα βήματα, ειλικρίνεια συνεννοήσεις, συναινέσεις, έντιμες συμφωνίες συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Εμείς αποδείξαμε ότι βάζουμε πλάτη. Είπαμε ναι στη Βουλή όταν χρειάστηκε η ψήφος μας για να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μόνο ο ίδιος αρνήθηκε τον διάλογο μας εξέπεμψε μήνυμα ότι ούτε θέλει να μας δει… απέδειξε ότι έχει αλαζονεία και μάλιστα σε βαθμό που τον τυφλώνει. Άρχισε και να περιφρονεί και το Σύνταγμα, να δείχνει ότι βρίσκεται σε πανικό. Τον αφήνουμε μόνο του σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε».

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ζήτησε τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ, ένα όλοι οι αρχηγοί μαζί και ένα με τον κ. Τσίπρα… «Με όποιους όρους θέλει, όποιες προϋποθέσεις, όποια μέρα και όποια ώρα θέλει. Να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να μάθει τα σχέδια του καθενός μας. Δεν χρειάζονται άλλα ψέματα στον κόσμο».

Αναφορά έκανε και στη σχέση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη, θέτοντας ερωτήματα για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τι κρύβουν και οι δύο. Απαντώντας σε αιτιάσεις για το ύφος του λόγου του είπε ότι «δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν θα πω ψέματα όπως είπε αυτός. Αναρωτιέται κανείς υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να τον ακούνε και τον εμπιστεύονται;».