Η αλλαγή της προεκλογικής εκστρατείας του Ευαγ. Βενιζέλου από περιοδείες από πόλη σε πόλη σε κεντρική με τηλεοπτικές εμφανίσεις και η προσπάθεια προσωπικής προσέγγισης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που αποφάσισαν τα στελέχη της Ιπποκράτους προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το τέλος των περιοδειών του κ. Βενιζέλου στις πόλεις της περιφέρειας (που δεν απέφεραν ούτε πολιτικά, ούτε επικοινωνιακά) και τον προγραμματισμό τεσσάρων κεντρικών τηλεοπτικών εμφανίσεων μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Δεύτερον, σε μία προσπάθεια συναισθηματικής και λιγότερο πολιτικής κινητοποίησης των ίδιων του των στελεχών και μελών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα στείλει προσωπική επιστολή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος ζητώντας τους να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, ως τη μόνη δύναμη σταθεροποίησης για τον τόπο.

Οι κινήσεις αυτές, όπως ελπίζουν στην Ιπποκράτους, θα κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και θα σταματήσουν τις διαρροές κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς τη ΝΔ, όπως αυτές είχαν καταγραφεί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή.