Σαράντα τρία νέα ονόματα και 139 γυναίκες από τους 412 βουλευτές περιέχουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις νέες εκλογές 2012.

Οι νέοι υποψήφιοι που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία είναι 14, ενώ 3 προέρχονται από το ΛΑΟΣ, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ένας από τη Δράση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «οι υποψήφιοι που προστίθενται είναι πρόσωπα διακεκριμένα, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματικούς τους χώρους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είναι υποψήφιος, εκτός από τη Μεσσηνία που είναι η παραδοσιακή εκλογική του περιφέρεια, στο υπόλοιπο Αττικής.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δοθεί εντός των επομένων ημερών και θα είναι επικεφαλής η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι επιτελείς της ΝΔ ευελπιστούν ότι θα αυξήσει το ποσοστό του κόμματος και θα εκλέξουν και τέταρτο βουλευτή επικρατείας, έτσι ώστε να μην χάσει την έδρα του κανείς από τους τρεις που εξέλεξε στις πρόσφατες εκλογές που ήταν οι Χ. Αθανασίου, Χρύσ. Λαζαρίδης και Ι. Μιχελάκης.

Στα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν, υπάρχουν αλλαγές στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ στον στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτές και οι δύο που συμμετείχαν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Αντίθετα δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση στο νομό Ηλείας ο πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥΜ Γιώργος Κοντογιάννης, μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Στην ένατη θέση στην Α΄ Αθήνας, περιφέρεια στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου, είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.

Την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει για συμβολικούς λόγους ο Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα και ανεψιός του ιδρυτή της ΝΔ.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Αλεξάνδρα Πετραλιά από την ΔΗΣΥ.

Στην Κεφαλονιά, επίσης, μονοεδρική περιφέρεια, στην οποία η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή, αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου.

Δείτε εδώ όλους τους υποψηφίους