Στο 8ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τις εκλογές 2012, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιστορική.

«Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, για την πορεία της, για τη φυσιογνωμία της, από το 1974. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι σήμερα αποφασίζουμε. Θα έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρο εκτόνωσης και έναν γύρο απόφασης. Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Είπαμε όλη την αλήθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα τους κινδύνους τις προοπτικές. Η ψήφος του λαού προφανώς μας αφορά και περιμένουμε την κρίση του με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό.

Η σημερινή όμως ψήφος, η σημερινή απόφαση του λαού, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του. Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει τον τρόπο που θα ζήσουμε, άρα περιμένουμε να δούμε που πηγαίνει η χώρα και ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική, με ελπίδα και αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

‘Εξω από το εκλογικό τμήμα υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι γραμματείς των οργανώσεων του Κινήματος στην Κεντρική Μακεδονία Γιώργος Γεράκης, στην Α΄Θεσσαλονίκης Χρόνης Μακρίδης και στη Β΄Θεσσαλονίκης Κώστας Πέικος, υποψήφιοι βουλευτές και αρκετά μέλη του κόμματος, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, και του πρόσφεραν λουλούδια και τον χειροκρότησαν θερμά.

Όση ώρα ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, από τα μπαλκόνια γειτονικής πολυκατοικίας ένοικοι τον αποδοκίμασαν, προκαλώντας και την αντίδραση των συγκεντρωμένων μελών του ΠΑΣΟΚ.