Ούτε ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανίστηκε σε αρκετά εκλογικά τμήματα στην Κρήτη, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι φυσικά στις θέσεις τους, ωστόσο, καλούνται να βρουν άμεσα λύση προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές 2012.

Στην επικοινωνία που έχουν με το Πρωτοδικείο τούς απαντούν ότι φυσικά μπορούν και μόνοι τους να βγάλουν τις εκλογές όμως έχουν και τη δυνατότητα να…κρατήσουν τους πρώτους εκλογείς για να τους βοηθήσουν, σύμφωνα με το cretalive.

Ήδη, τα πρώτα προβλήματα παρατηρούνται στα 6ο και 44ο δημοτικά στην Αγίου Τίτου όπου ο κόσμος πηγαίνει για να ψηφίσει και είτε αναγκάζεται να περιμένει είτε…παραπέμπεται αλλού.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα τη διαδικασία συντονίζει και επιβλέπει πενταμελής εφορευτική επιτροπή, που αποτελείται από το δικαστικό αντιπρόσωπο ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη, τα οποία ειδοποιούνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα καθήκοντα που καλούνται να αναλάβουν και είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Σε περίπτωση που τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής… την κοπανήσουν είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστικού αντιπροσώπου να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου το απόν μέλος της επιτροπής να βρεθεί και να εξαναγκαστεί να εμφανιστεί στο εκλογικό τμήμα που καλείται να παρευρίσκεται.