Καμία καθυστέρηση δεν χωράει στο έργο της νέας κυβέρνησης και του νέου υπουργού Οικονομικών. Αυτό υποστηρίζει ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθήνας για τις εκλογές του 2012 και πρώην πρόεδρος των χρηματιστών, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Ο κύριος Μωραϊτάκης θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα χρόνος και η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, «αρκεί να γίνουν μία σειρά από εξαιρετικής σημασίας κινήσεις». Ποιες προτείνει:

1. Υιοθέτηση μέτρων που θα φέρουν ανάπτυξη, χωρίς δημοσιονομικό κόστος και μετατροπή της χώρας σε διεθνές κέντρο υπηρεσιών υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

2. Τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και περιστολή των δαπανών με επιστημονικά οργανωμένο τρόπο σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία.

3. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την υψηλότερη δυνατή προστιθέμενη αξία.

4. Άμεση ρευστότητα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της κατάλληλης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ευαισθησία στους μικρομετόχους που έχουν δει τις κινητές αξίες τους να καταρρέουν.

5. Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ όπως έχει συμφωνηθεί με την εθνική συμμετοχή να είναι μόνο 5% η οποία και μπορεί να δοθεί με δόσεις και στο τέλος.

6. Παρουσίαση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και δέσμευση όλων των μεγάλων κομμάτων για την εφαρμογή του.

7. Συνεργασία με τους φορείς της αγοράς όπως επιμελητήρια και επιχειρηματικές ενώσεις.

8. Δημιουργία επιτροπών σοφών ανά κλάδο, από ανθρώπους δηλαδή που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο, και οι οποίοι να επεξεργάζονται ιδέες ανάπτυξης από όλους του πολίτες.

9. Αξιοποίηση και ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα, ώστε να δουλέψουν ξανά με ζήλο στις ΔΟΥ, στο ΣΔΟΕ, κ.α.

10. Απομάκρυνση του συναλλαγματικού κινδύνου από τη χώρα. Πρέπει η νέα κυβέρνηση να προβλέψει με νόμο, σε απευκταία περίπτωση μετάβασης στη δραχμή, να θεωρηθούν οι καταθέσεις σε ευρώ καταθέσεις ξένου συναλλάγματος.

11. Αποζημίωση των ιδιωτών, φυσικών προσώπων, κατόχων ομολόγων του Δημοσίου και έλεγχος αυτών που θα εισπράττουν τα CDS.

12. Δημιουργία ισχυρής διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα από πρόσωπα που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρίες.

13. Διοικητικός καταλογισμός με δήμευση περιουσίας επίορκων πολιτικών για επιστροφή χρημάτων που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από το πολιτικό προσωπικό.