Σκληρή επίθεση στο Focus και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή την αναμετάδοση δηλώσεων του Σταύρου Θεοδωράκη στο γερμανικό περιοδικό Focus.

«Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει» υποστηρίζει ο ηγέτης του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το οποίο αναμετέδωσε επικαλούμενο το Focus ότι «ο αρχηγός του Ποταμιού ελπίζει ότι η νεολαία θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης και ενάντια στη Βαλκανοποίηση της Ελλάδας.

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαβεβαιώνει προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, του Παρισιού και της Ρώμης ότι οι δημιουργοί και οι διανοούμενοι της χώρας υποστηρίζουν τη συναίνεση στο ευρώ» σημειώνεται.

Από την πλευρά του το Ποτάμι προχώρησε σε διάψευση, αναφέροντας ότι «στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύονται “δηλώσεις” του Σταύρου Θεοδωράκη στο περιοδικό Focus. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει κάνει απολύτως καμία δήλωση, ούτε τώρα ούτε παλαιότερα στο συγκεκριμένο περιοδικό. Το Ποτάμι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στους συντάκτες του δημοσιεύματος».

Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη σημειώνουν κάνουν λόγο για «μονταζιέρα» και σημειώνουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει τονίσει επανειλημμένα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεφύγει από τις κομματικές αγκυλώσεις του και να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».