Για πέντε υπουργούς που φέρονται να ζήτησαν ως «άμεση προτεραιότητα» την αποπομπή Βαρουφάκη «προκειμένου η κυβέρνηση να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ όπου και περιγράφει έναν άγριο μεταμεσονύχτιο καυγά στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά.

Όπως γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη έγκυρες πηγές «ο Βαρουφάκης είναι πλέον ο αποδιομπομπαίος τράγος για την κυβέρνηση, καθώς ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του με βαριές κατηγορίες ότι υπονόμευσε ενσυνείδητα και βάσει σχεδιασμού την διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα την αποπομπή Βαρουφάκη ζήτησαν:

– Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
– Οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου
– Ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Αλ. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος.

Το επεισόδιο έγινε τη νύχτα της Κυριακής και ενώ συνεδρίαζε το υπουργικό Συμβούλιο για το κλείσιμο των τραπεζών.

Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει ο κ.  Βαρουφάκης.

Μάλιστα κατά την εφημερίδα η ένταση ήταν τέτοια που εξανάγκασε τον Πρωθυπουργό να διακόψει τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να καλέσει στο γραφείο του όλους τους εμπλεκόμενους.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η συζήτηση ήταν ταραχώδης με φωνές και αλληλοκατηγορίες και έφτασε στο αποκορύφωμα της όταν… εξερράγη ο Νίκος  Παππάς! Λέγεται δε ότι ο κ. Παππάς φώναξε ότι «εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο.

Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος Αλέξης παρενέβη πυροσβεστικά, ζήτησε από τον Σαγιά να συντάξει εκείνος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επανήλθε στο Υπουργικό Συμβούλιο.