Τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από την Ελένη Χρονοπούλου. Λίγες μέρες πριν, στις 6 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη στην οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Φέραμε κάτι νέο στο κομμάτι της κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού, καθώς δεν υπήρχε καταγεγραμμένο γραπτώς το ιστορικό των κακοποιήσεων. Ήρθα αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά επειδή μπήκα αρκετά μεγάλος στο επάγγελμα, ήμουν γειωμένος & αντιμετώπισα έξυπνα τις καταστάσεις» είπε.

Και πρόσθεσε: «Εάν γνώριζα την επιτυχία που γνώρισα στα 27 με το “Είσαι το ταίρι μου” στα 20-22 μου, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο τι θα έκανα για να μου συμβεί. Νεότερος ίσως εκμεταλλευόμουν διαφορετικά την επιτυχία, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι “σε πιέζω λόγω εξουσίας, αλλά και το τι σου υπόσχομαι ότι θα κερδίσεις”. Αν είσαι ανώριμος και όσα σου υπόσχονται σου φαντάζουν τεράστια ή ότι είναι το νόημα της ζωής, μπορεί να δώσεις τα πάντα, να κακοποιηθείς και να μη μιλήσεις. Μπορεί να βλέπεις ότι έρχεται η κακοποίηση και να πεις “θα το αντέξω, τι είναι αυτό μπροστά σε αυτό που εγώ φαντάζομαι ότι θα κερδίσω”. Εάν κάποιος μου έλεγε “ή αυτό ή το άλλο”, ήμουν τόσο σταθερός και πατούσα στα πόδια μου που τον έφερνα σε δύσκολη θέση να μου πει ξεκάθαρα τι εννοούσε».

Για την πορεία του στο Ευρωκοινοβούλιο φάνηκε πολύ θετικός. «Βλέπω θετικά μια ακόμη 5ετία στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολύ δημιουργική περίοδος και ως γραφείο καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας μας βράβευσε για την προσφορά μας στον πολιτισμό κατά την περίοδο της πανδημίας. Μου έκανε εντύπωση το πόσο οργανωμένοι είναι οι Ισπανοί στον τομέα του πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Όσο για τον έρωτα στο Ευρωκοινοβούλιο είπε: «Οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι ερωτεύονται μέσα στους χώρους του, αλλά υπάρχουν και μετά. Έχω συνάψει σχέσεις μετά τον χώρο του ευρωκοινοβουλίου σε ανθρώπινο επίπεδο».