Ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η επίθεση δείχνει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει την έννομη τάξη και δεν έβαλε μυαλό ούτε από την απώλεια ζωής τριών πολιτών στο υποκατάστημα της Marfin». Ζητά να οδηγηθούν οι δράστες της επίθεσης και των καταστροφών στη δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:
«Τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι καταστροφές και ο προπηλακισμός του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, αποδεικνύουν – για μια ακόμη φορά –  ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε καν στοιχειωδώς το αγαθό της έννομης τάξης.

Αναμασούν συνεχώς περιστατικά του παρελθόντος για να δικαιολογήσουν τα δικά τους τεράστια λάθη. Δυστυχώς, δεν έβαλαν μυαλό ούτε από την απώλεια ζωής τριών πολιτών στο υποκατάστημα της Marfin.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει, με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο, τα χθεσινά επεισόδια. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να ζει σε έναν ιδεατό κόσμο εικονικής πραγματικότητας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Την καλούμε, επίσης, να αντικρίσει κατάματα τη σημερινή κατάσταση και να σταματήσει να ασκεί… αντιπολίτευση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή στο παρακράτος κουκουλοφόρων και μη, καμία ανοχή στους τραμπουκισμούς, απ’ όπου και εάν προέρχονται.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πάρει, επιτέλους, μέτρα για να προστατέψει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, όπως καλούμε και τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας να οδηγήσουν τους δράστες της άνανδρης επίθεσης στον Κωστή Χατζηδάκη και των χθεσινών καταστροφών, ενώπιον της Δικαιοσύνης».