Στο ΚΤΕ Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται τα δυσμενή σχόλια για τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου. Πρώην υπουργός είπε: «Υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού.  Δεν μπορεί ένας μόνο να υπογράφει.  Να φροντίσουμε να περάσει η επέκταση των κλαδικών γιατί η τρόικα το αμφισβητεί αυτό ακόμα».

Παράπονα και για τους υπουργούς ακούστηκαν αλλά και το τρόπο που ζητείται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Είπε ένας βουλευτής:  «Δεν μπορεί κάποιοι Υπουργοί να λειτουργούν με φανατισμό νεοφώτιστου στον νεοφιλελευθερισμό. Ποιος παίρνει επιτέλους αυτές τις αποφάσεις;  Μπαίνει θέμα λειτουργίας των θεσμών του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας όταν καλούμαστε να ψηφίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο».

Άλλη μια πρόταση που ακούστηκε ήταν:  «Να καταργήσουμε την δυνατότητα να υπογράφει μόνο ένας για την επικαιροποίηση του μνημονίου». Άλλη κριτική για το υπουργείο ήταν η εξής:  «Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα έπρεπε να περάσουν μόνο τα φορολογικά, εκεί έχει βάση γιατί τελειώνει ο χρόνος.  Για τα εργασιακά δεν υπήρχε λόγος.  Υπήρχε μία ζούγκλα στα εργασιακά που ήρθαμε να διορθώσουμε, όμως ποιος θα κάνει κλαδικές όταν υπάρχουν οι επιχειρησιακές;  Έχει την ετοιμότητα το Υπουργείο να ελέγξει την τήρηση του νόμου;»

Βουλευτής μίλησε και για «τοκογλύφους»: « Άλλο πράγμα να δεχτείς τους όρους του τοκογλύφου, άλλο πράγμα να δεχτείς την λογική του τοκογλύφου.  Οι οριζόντιες παρεμβάσεις δεν είναι αποτελεσματικές». Τέλος και ο πρωθυπουργός δεν γλύτωσε καθώς προτάθηκε:  «Να συγκληθεί ΚΟ μετά τις γιορτές για να ακούσει και ο πρωθυπουργός τις αγωνίες μας».

Οι διάλογοι που ακολούθησαν με αποδέκτη το Γ. Παπακωνσταντίνου είναι χαρακτηριστικοί:

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να μην υπογράφεις μόνος την επικαιροποίηση του μνημονίου.
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είστε σίγουροι ότι κάθε τρίμηνο θέλετε να φέρνουμε κάθε επικαιροποίηση στη Βουλή;
ΒΑΣΩ: Το λέμε και για εσάς
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αν το θέλετε να το συζητήσουμε με την κυβέρνηση.
ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Γιατί και αυτό το νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος;
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Και για εμένα είναι άσχημο να με χτυπάνε δεξιά και αριστερά τα 2/3 του χρόνου μου στη Βουλή, απολογούμαι για την διαδικασία και όχι για την ουσία. Αν δεν φέρναμε τώρα το πολυνομοσχέδιο, θα είχαμε συνεχείς κινητοποιήσεις για 20 ημέρες
ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Είναι όμως καλύτερα να συζητάμε το “θα κάνουμε”’, παρά το “να, δείτε τι κάναμε”.