Περιγράφοντας τη φιλοσοφία των νέων μέτρων που καταθέτει στη Βουλή, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνει ότι «η Ελλάδα της φούσκας έχει πεθάνει». Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο έλληνας επιχειρηματίας δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε δάνεια, επιδοτήσεις και ανακύκλωση επιταγών, επιμένοντας ότι σταδιακά θα υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και ανάπτυξη στη χώρα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύεται ότι θα πατάξει τις ανατιμήσεις και τα κρούσματα ακρίβειας στην αγορά και επιμένει στην υπόσχεσή του ότι θα υπάρξουν μειώσεις τιμών ως τα Χριστούγεννα, παρά την ανηφόρα που έχουν πάρει και πάλι και πάλι οι τιμές των καυσίμων. Ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και στις εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας όμως ότι ορισμένοι τομείς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή γιατί εγκυμονούν κοινωνικές εκρήξεις.

Αναφερόμενος στην κρίση και τον παρασιτισμό στην Ελλάδα δηλώνει πως «Κανείς επιτήδειος δεν θα παραστήσει ξανά τον επιχειρηματία στήνοντας κουφάρια στη Θράκη ή όπου αλλού για να πλουτίσει με δημόσιο χρήμα», ενώ συπληρώνει ότι «η Ελλάδα του κρατισμού, της εύκολης ανάπτυξης και της διαφοράς τελειώνει».

Για το πετρέλαιο και τις υψηλές τιμές του σχολιάζει ότι «η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου αυξάνεται όταν αυξάνεται η διεθνής τιμή. Το ζήτημα είναι να υποχωρεί όταν υποχωρεί η διεθνής τιμή». Τέλος, στα σενάρια περί επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου απαντά ότι «η συζήτηση για επιμήκυνση κάνει κακό στη χώρα. Εξυπηρετεί όλους εκείνους που αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδας να γυρίσει σελίδα».