Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσίασε τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου πολιτικού φορέα. Βασίζεται στο τρίπτυχο «ανανέωση στην πολιτική, τόλμη στη δράση, ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα»

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως: «Η κυβέρνηση, δεν έκανε τίποτα για να πατάξει τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που αποτελούν βασικές αιτίες για την αποδόμηση του κράτους».

Χαρακτήρισε «εντελώς λάθος» την πολιτική της επιβολής των έμμεσων φόρων και τάχθηκε κατά των επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες όπως είπε «ισοπεδώνουν πολίτες και αποδυναμώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Εμφανίστηκε όμως σίγουρος ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει γιατί όπως σημείωσε, «δεν το θέλουν οι δανειστές μας». Χαρακτήρισε καταστροφική τυχόν έξοδό της χώρας από το ευρώ, τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους και δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε επίσης ότι «ως Δημοκρατική Αριστερά, δε συμπράττουμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο αν και καταψηφίσαμε το μνημόνιο».