Ο πρόεδρος του Συνασπισμού σε σημερινή του συνέντευξη μίλησε για την «αμηχανία» της Αριστεράς. Είπε πως «η Αριστερά βρίσκεται σε αμηχανία για ένα λόγο κυρίως, γιατί βλέπει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της να επιβεβαιώνονται, την ανάλυση της ότι το Μάαστριχτ οικοδόμησε την ΟΝΕ πάνω σε μια μονεταριστική νεοφιλελεύθερη βάση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανώσουμε κοινωνικούς αγώνες και αντιστάσεις και να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή που έρχεται και να ανοίξουμε δρόμους δημοκρατικούς, δρόμους κοινωνικούς, γιατί πρέπει η Ευρώπη να οικοδομηθεί σε μια άλλη  βάση και να μην είναι πια η Ευρώπη  των αγορών που οδηγείται στην καταστροφή, αλλά η Ευρώπη των κοινωνικών αναγκών των λαών, αυτή είναι νομίζω η οπτική της Αριστεράς…»

Τόνισε πάντως, μιλώντας στο Βήμα 99,5 fm  πως«χρειάζονται κοινωνικοί αγώνες σε όλη την Ευρώπη ενδεχομένως και κοινωνικές εξεγέρσεις σε όλη την Ευρώπη».

Στη δικαίωση της Αριστεράς κατέληξε λέγοντας «Άρα λοιπόν εδώ πρέπει να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια δομική αδυναμία του συστήματος της ΟΝΕ, της νομισματικής ενοποίησης, είναι η κριτική που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασκεί η Αριστερά».