Τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ κινητοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος, για ένα «κρίσιμο τρίμηνο, για  την οργανωτική μας ανάπτυξη και αναγέννηση», όπως είπε .Ο λόγος είναι  ότι στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα πιθανόν να έχουμε εξελίξεις σε πολλά μέτωπα.

«Η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα γυάλινα λόγια έχει τελειώσει, έχει πεθάνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς μιλώντας στα προεδρεία των ΝΟΔΕ. Τόνισε πως το ζητούμενο είναι οργανώσεις που να προέρχονται από την κοινωνία, να ανήκουν στην κοινωνία και να υπηρετούν την κοινωνία, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.

«Το πρώτο  τρίμηνο του 2011, αλλά και όλο το έτος, συμπεριλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων στους επιστημονικούς συλλόγους: δικηγόρους, ιατρούς κ.λ.π., στις επαγγελματικές οργανώσεις και τα επιμελητήρια, στους συλλόγους των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στις εκλογικές  αυτές αναμετρήσεις θα συμμετάσχουμε, θα δράσουμε αποτελεσματικά και θα κατακτήσουμε νέες νίκες με  τους υποψηφίους και τις συνδικαλιστικές  μας παρατάξεις» είπε ο Α. Σαμαράς.