Για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την επικείμενη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να διευκολύνει την κυβέρνηση και να ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», «απενοχοποιείται η παράταξη, διότι αποδεικνύεται τελικά ότι δυο δρόμοι υπήρχαν: η στρατηγική εκτός Ευρώπης και η στρατηγική που χαράξαμε εμείς και προσχώρησε η ΝΔ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ». «Άρα αυτά περί προδοτών που υποστήκαμε πέντε χρόνια, τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν ψέματα και οι υποσχέσεις για μια άλλη πολιτική, απλώς δημαγωγίας, για να πάρουν την εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», τόνισε.

Για το αν το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

«Ήμουν ο μόνος που έκανε συγκεκριμένη αναφορά, είπα όχι. Κατ’ αρχάς, αυτή τη στιγμή, ακόμη πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και ισχύει η φράση του: «Δεν θα διευκολύνουμε τη κυβέρνηση». Η δική μου πρόταση είναι ότι, στο μέτρο που υπάρχουν 162 βουλευτές που κάθε μέρα λένε πόσο καλή διαπραγμάτευση κάνουν, η καλή διαπραγμάτευση που κάνουν θα παράξει ένα καλό, κατά τη γνώμη τους, προϊόν και θα το στηρίξουν οι άνθρωποι αυτοί με τον ίδιο πάθος που τώρα επί πέντε μήνες μάς λένε ότι μάς λένε και επί πέντε χρόνια μάς έβριζαν, μάς προπηλάκιζαν. Υπάρχουν 162 επαΐοντες που θα πάρουν τη συμφωνία. Από εμάς, διευκόλυνση και ψήφο δεν περιμένουν. Αν η δεδηλωμένη απολεστεί, είναι μια άλλη συζήτηση αυτή, αλλά είναι υπόθεση.»

Όσο για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή του κόσμου, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα ψηφίσουν πάνω από 100.000 ψηφοφόροι. «Για μένα, κάθε ένας ψηφοφόρος που προσέρχεται πάνω από τους 35.000, όπως ήταν την περασμένη Κυριακή για να εκλέξουν συνέδρους, είναι καλό, είναι επιτυχία , αλλά οι εκτιμήσεις μας δείχνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο», επισήμανε.