«Εμείς έχουμε διακόψει τις σχέσεις μας με την Μέρκελ επειδή αισθανόμαστε προδομένοι από τις πολλές αγκαλιές με τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεoδωράκης μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στον πρωθυπουργό που νωρίτερα άφησε ερωτήματα για το χρονικό όριο της 14ης Ιουνίου που έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι τότε έχει διακοπές η γερμανική Βουλή.

«Η πηγή μας για 14 Ιούνη είναι οι σοσιαλιστές της Γαλλίας και ο κ. Παππάς. 14 Ιούνη είναι το όριο που γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Παππάς μου το είπε ως όριο» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ο κ. Τσίπρας να είναι προσεκτικός. Εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια. Μνημόνια ψήφισαν κάποιοι συνεργάτες και Υπουργοί του» είπε στη δευτερολογία του.

Μάλιστα ρώτησε: «Ποια σχέση θέλει να έχει ο κ. Τσίπρας με την “τρόικα της δραχμής”, τον μισό ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή;».

«Η συμφωνία δεν είναι, κ. Τσίπρα, λαγός που θα βγει απ’ το καπέλο. Θέλει δουλειά, σχέδιο, τόλμη» είπε και επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση.