«Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που δεν θα περιέχει την προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους» τόνισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: «Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να τελειώνουμε με τους λογαριασμούς σας και με τα Μνημόνια», ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει όλα όσα κατά καιρούς είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «στο email Χαρδούβελη προβλέπατε και κατάργηση έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά και κατάργηση του ΕΚΑΣ μετά το 2016»

Ωστόσο είπε: «Θέλω να μείνω στο θετικό στοιχείο, ότι σήμερα συντάσσεστε με την εθνική γραμμή, αυτό βοηθάει την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια».

Αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη είπε: «Υιοθετείτε την άποψη που λέει ότι δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση και ότι ο χρόνος τελειώνει μόνο για την Ελλάδα. Γιατί μας βάλατε ως όριο την 14η Ιουνίου. Γιατί; Γιατί κλείνει η Βουλή για λίγες διακοπές; Μα είναι δυνατόν; Αυτό δεν μου το έχει θέσει η κ. Μέρκελ και μου το θέτετε εσείς στο ελληνικό κοινοβούλιο; Όριο δεν υπάρχει. Όριο για εμάς θα είναι δίκαιη συμφωνία».