Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση.

«Τους απειλούμε με αυτοκτονία. Έχουμε βάλει το πιστόλι στον κρόταφο μας και περιμένουμε να τρομάξουν μην πιτσιλιστούν από τα αίματα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να λάβουν θέση τα κόμματα για τη συμφωνία είπε: «Υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Εσείς είστε έτοιμος για συμβιβασμό. Ο άλλος (σ.σ. Ο Π. Καμμένος) κήρυξε την επανάσταση».

«Στην Ευρώπη σας φέρονται σκανδαλωδώς καλύτερα απ’ ότι σε εμάς», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι: «Τώρα η Μέρκελ δεν είναι “μαντάμ”,αλλά φίλη μας,ο Σόιμπλε κακός και ο Γιούνκερ μπαλαντέρ. Τώρα και ο Γιούνκερ κακός».

«Το έγγραφο των 47 σελίδων είναι μια μικρή ατελής συμφωνία για να καταβληθούν οι δόσεις του τρέχοντος προγράμματος», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Mετά το Κούγκι, χθες έγινε η μεγάλη ανάληψη: ζητήσαμε “μοντέλο Ζάμπια”».

«Αποδεικνύεται τελικά αυτό που είχα πει πρόσφατα: Το mail Χαρδούβελη θα ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης, πέντε μήνες μετά την εκλογή της.

«Μας ζητά να τοποθετηθούμε: μας έχει πει τι εισάγει και τι προτείνει στον ελληνικό λαό; Θέλετε συστράτευση της Αντιπολίτευσης. Της συκοφαντούμενης Αντιπολίτευσης;» συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν την πρόταση των 47 σελίδων που παρουσίασε η κυβέρνηση και να την συγκρίνουν με το mail Χαρδούβελη.