«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, επιλέγοντας να απευθυνθεί κυρίως στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, διαχωρίζοντάς τους από την ηγεσία.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας των 5 τελευταίων χρόνων», είπε, σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια είδαμε να διοικείται η χώρα με email, είδαμε να ανακαλούνται νομοσχέδια με εντολή δανειστών.

«Ο λαός αποφάσισε να αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Είδαμε ότι πλέον οι ηγέτες των κομμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων αμφισβητούνται στο εσωτερικό των κομμάτων τους. Οι βουλευτές μπορούν να αντισταθούν», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση αυτή μέχρι να επιτελεστεί η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός, να αποκτήσουμε και πάλι εθνική κυριαρχία» και κάλεσε τους άλλους βουλευτές να στηρίξουν κι αυτοί την κυβέρνηση.

«Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να έρθετε κοντά μας για να υπάρξει μια εθνική γραμμή για τη σωτηρία της χώρας, η οποία θα λέει τέλος η εξαθλίωση του ελληνικού λαού, τέλος η λιτότητα», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας πως «πρέπει να στηριχθεί η 47σέλιδη πρόταση της κυβέρνησης».

«Στο κείμενο αυτό δεν αναφέρεται ότι θα υπογραφεί ένα άλλο μνημόνιο. Τελείωσαν τα μνημόνια γι’ αυτήν εδώ τη χώρα. Δεν είναι μνημόνιο, είναι η απελευθέρωση της χώρας, είναι η επιλογή του λαού να φύγουμε από την πολιτική των δανειστών, να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον της χώρας», δήλωσε.

«Είτε θα προχωρήσει η πρόταση της κυβέρνησης ή από κει και πέρα ας αναλάβουν τις ευθύνες όσοι θα έχουν δυναμιτίσει την προσπάθεια του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης», είπε.

Ο κ. Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της φορολογίας στα νησιά, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κάνει καμία συμφωνία που θα προχωρήσει σε παραβίαση του άρθρου του συντάγματος για τη φορολογία στα νησιά».

Κατόπιν, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Απευθύνομαι στους βουλευτές να πουν στους ψηφοφόρους τους, στηρίζουν την πρόταση Γιούνκερ και δανειστών για κατάργηση του ΕΚΑΣ; Για 10% στη ΔΕΗ που σημαίνει μαγκάλια κι άλλους νεκρούς; Ναι ή όχι;». Στο σημείο αυτό, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στο Θανάση Μπούρα, είπε: «Είπατε όχι κ. Μπούρα; Να το πείτε και στους υπολοίπους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την ομιλία του κ. Καμμένου οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν αρκετές φορές. Αρχικά, με φωνές του Άδωνι Γεωργιάδη, οπότε και κ. Καμμένος απάντησε «στα τέσσερα, στα τέσσερα εσείς» και λίγο αργότερα απευθυνόμενος και πάλι προς τον ίδιο: «Ουρλιάζοντας χάνετε ψήφους, χάνετε ψήφους τώρα».

Ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά και στον κ. Κακλαμάνη. «Νομίζω ότι ενδιαφέρεστε μόνο για τη Μύκονο κ. Κακλαμάνη, να σας πω για την Κάρπαθο», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Τέλος, ο κ. Καμμένος απάντησε και για το θέμα της νέας βάσης του ΝΑΤΟ που έθεσε ο κ. Κουτσούμπας. «Δεν υπάρχει θέμα δημιουργίας νέας νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο – Απλά θα μεταφερθεί από τη Σούδα στην Κάρπαθο», ξεκαθάρισε.