«Νέο μνημόνιο» χαρακτήρισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση.

«Όσα υπέγραψε η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν μνημόνια. Αυτομάτως όσα πρόκειται να υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση γίνονται συμφωνία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα μνημόνιο», σημείωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Κατόπιν ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του καθηγητή κ. Κασιμάτη στην εξεταστική για τα Μνημόνια, όπου τόνισε πως «για πρώτη φορά υπεγράφη τέτοια συμφωνία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υπογράφεις κάτι τέτοιο». Με αφορμή αυτό, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε «εάν στο νέο Μνημόνιο θα υπάρχουν οι όροι των νέων μνημονίων για Αγγλικό Δίκαιο».

«Υπό ποια έννοια η εξυπηρέτηση ενός δανείου εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση; Και ποια θέση μπορεί να έχει εκεί το ΔΝΤ» αναρωτήθηκε ο κ. Μιχαλολιάκος και χαρακτήρισε «παράνομα τα μνημόνια, παράνομη και η συμφωνία που θα υπογράψετε».

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως πολλά από αυτά που έλεγαν προεκλογικά, τα έχουν σήμερα ξεχάσει και εν συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών που σύμφωνα με τη ΝΔ θα ήταν καταστροφή. «Οι εκλογές δεν θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αλλά τη ΝΔ», είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε πως «εάν η ΝΔ κοίταζε το πατριωτικό συμφέρον, θα υπέγραφε την ωφέλιμη κατά αυτήν πέμπτη αξιολόγηση και δεν θα πήγαινε σε εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε ούτε κατά κεραία τις προεκλογικές δεσμεύσεις του», υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν λέει ποια είναι η δική της αντιπρόταση.

«Ο πρωθυπουργός δεν μας λέει την αντιπρόταση που κάνει η Ελλάδα στην πρόταση Γιούνκερ. Δεν μας λέει εάν η πρόταση θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο», είπε.

«Ο ελληνικός λαός έχει στεγνώσει. Μονή λύση για το χρέος είναι η καταγγελία του. Μέσα στην χρηματοπιστωτική ζούγκλα δεν υπάρχει λύση για να ξεχρεώσει κανείς χρέος διπλάσιο του ΑΕΠ», εξήγησε ο κ. Μιχαλολιάκος.

«Όχι άλλο μνημόνιο, όχι άλλη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, ναι στην επιστροφή στον εθνικό προστατευτισμό», κατέληξε ο ίδιος.