Δριμεία επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την πως βάζει νέους φόρους και διαλύει τον ιδιωτικό τομέα.

«Γιατί δεν με ρωτάτε αν στηρίζω τα μέτρα που προτείνετε; Τι να στηρίξω; Την έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά; Μας την πρότειναν και αρνηθήκαμε. Εάν την είχαμε δεχτεί θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση», δήλωσε κ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής.

«Η πρότασή σας στην έκτακτη εισφορά χτυπάει κατευθείαν τη μεσαία τάξη», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε πως η δική του κυβέρνηση πήρε πράγματι σκληρά μέτρα, «αλλά αυτά που εσείς προτείνετε, εμείς τα αποτρέψαμε», όπως είπε. «Παρά το γεγονός ότι βρήκατε τη χώρα σε πλεονάσματα, εσείς φέρατε φοροεπιδρομή. Μας απομονώσατε πλήρως, 18-1 σε όλα τα Eurogroup», σημείωσε ο ίδιος.

«Τρία πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα: Να βάλετε τέρμα στις συκοφαντίες. Να αλλάξει μεταξύ μας το κλίμα. Να πείτε την αλήθεια στον κόσμο», κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον Τσίπρα να «αλλάξει πολιτική» και να πάψει να «χαϊδεύει το Δημόσιο» την ώρα που ο ίδιος αγωνίζεται «για την ανακούφιση του ιδιωτικού τομέα».

«Είμαι ήδη σε επαφή και με ξένους ηγέτες και με ευρωπαίους αξιωματούχος για να μειωθεί ο πόνος που φέρνει αυτή η συμφωνία. Εγώ αγωνίζομαι για την ανακούφιση του ιδιωτικού τομέα. Όχι για τους ημέτερους», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «ακόμη κι αν κλείσει αυτή η συμφωνία, έρχεται το Μνημόνιο με νέα μέτρα».