Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι να επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ευρωομάδας των «Πρασίνων», με επικεφαλής τον Φιλίπ Λαμπέρ και τη γενική γραμματέα, Βούλα Τσέτση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λαμπέρ και η κ. Τσέτση, εξέφρασαν στον Γ. Βαρουφάκη την κατανόηση και την συμπαράσταση των «Πρασίνων» προς την ελληνική θέση, ότι η αντιμετώπιση του χρέους στη βάση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης και ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι αντιπρόσωποι των «Πρασίνων» αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια επενδυτική πολιτική κοινωνικά προσανατολισμένη, ώστε να εξασφαλίζει την περιβαλλοντική και ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας. Ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε απόλυτα μαζί τους και τόνισε ότι αυτό ακριβώς αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.