Την καθυστέρηση της πληρωμής των δόσεων προς το ΔΝΤ ως μέτρο πίεσης προς τους δανειστές πρότεινε ο Γ. Μηλιός μιλώντας σε εκδήλωση του Κόκκινου Δικτύου στη Θεσσαλονίκη.

«Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα. Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα. Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις, αν υπήρξαν τέτοιες, ότι υπογράψτε ότι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο. Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές τώρα, ως μηχανισμό εκβιασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως η διαπραγμάτευση είναι σε κρίσιμο σημείο και δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία όπως επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα περιλαμβάνει έστω και μια μικρή αναδιάρθρωση του χρέους. Εκφράζοντας τον φόβο του πως η κατάσταση θα συνεχιστεί με δόσεις ώστε να καλυφθούν οι δόσεις έως 22 Ιουνίου και πρόσθεσε:

Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων μέσω του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων καθώς το όριο των 300 ευρώ είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων και λίγο αργότερα με παρέμβασή του στην εκπομπή του MEGA ONline εξήγησε πως δεν εννοούσε ότι υπάρχει στην παρούσα φάση αναγκαιότητα για έλεγχο εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και εκτίμησε πως δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον κάτι τέτοιο.

Αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα είπε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος.

Επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη που προ μηνών είχε κάνει λόγο για 70% αποδοχή του μνημονίου και είπε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε πει αυτό προεκλογικά ίσως να ήταν τρίτο κόμμα.