Σύντομη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στους Θεσμούς την δική της πρόταση, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, έκανε σήμερα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Κατά τη συνεδρίαση κυριάρχησε κλίμα αναμονής ενόψει της αποψινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και, υπό αυτό το πρίσμα, είναι πιθανό να συνεδριάσει και πάλι αύριο η ΠΓ προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της αποψινής συνάντησης των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν φαίνεται, προς το παρόν, πιθανόν να συνεδριάσει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικές πηγές σημείωναν ότι υπάρχει απόφαση του προεδρείου της ΚΟ που έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού για συνεδρίαση της ΚΟ, αλλά δεν έχει οριστεί και η ημέρα της συνεδρίασης. Ωστόσο, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές, η συνεδρίαση έχει νόημα αν υπάρχει κατάληξη των διαπραγματεύσεων και επιτευχθεί ή όχι συμφωνία.