Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους. Μετά τη συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και διήρκησε περίπου οκτώμισι ώρες, δεν έγιναν δηλώσεις.

Λίγο μετά τις 19:00 είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ λίγα λεπτά πριν τις 21:00 αποχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονταν σήμερα με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες. Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.