Τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά, αλλά και εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων του νησιού.

Οι επαφές του κ. Κουίκ στη Ζάκυνθο, έγιναν στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα Ιόνια Νησιά.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Κουίκ, δήλωσε ότι «αναμένεται να έχει συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή για το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει ο τελευταίος στη βουλή και αφορά την πάταξη της βίας στον αθλητισμό».

Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς είπε: «Είναι πατριωτικό καθήκον να κλείσουμε τη συμφωνία πολύ σύντομα» και μιλώντας για τους εταίρους στην Ευρώπη τόνισε ότι «δεν έχουν την πολυτέλεια να μην κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα». Επισήμανε δε, ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του την υπόθεση της διαπραγμάτευσης».

Ακολούθως ο κ. Κουίκ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα υφεσιακά μέτρα, δήλωσε: «Δεν θα υπάρξουν άλλα υφεσιακά μέτρα και θα αποδοθούν αυτά που πρέπει στον ελληνικό λαό, όπως ο κατώτατος μισθός».

Τέλος, ο κ. Κουίκ, έλαβε υπόμνημα από τον δήμαρχο Ζακύνθου με τα προβλήματα του νησιού για τα οποία δήλωσε ότι «είναι προβλήματα που έρχονται από τα παλιά» ενώ αναφερόμενος στα έργα της πλατείας Σολωμού που έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα να συνεχιστεί το έργο, δήλωσε ότι «η πλατεία του εθνικού μας ποιητή δεν γίνεται να είναι έτσι».