Τις εκτιμήσεις του για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας μάλιστα ότι «δυστυχώς» δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποτυχίας στις συνομιλίες.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκλείσω, δυστυχώς το ξαναλέω, το ενδεχόμενο αποτυχίας στη διαπραγμάτευση. Παρά το γεγονός ότι αυτό θα το θεωρούσα έκπληξη. Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά θα ήθελα να μπορώ να αποκλείσω και το ενδεχόμενο ατυχήματος, αλλά δεν μπορώ», είπε στον Real FM.

Με αφορμή τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη που είπε ότι χωρίς ρύθμιση του χρέους και χωρίς αναπτυξιακό πακέτο δεν έχει νόημα μια συμφωνία, ο τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα ο κ. Στρατούλης θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει αν έρθει αυτή η συμφωνία, διότι η συμφωνία που θα έρθει μνημόνιο θα είναι. Αλλά εάν μέσα σε αυτή τη συμφωνία θα υπάρξει και μία ρύθμιση του χρέους, η οποία δεν θα είναι διαγραφή, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων επιμήκυνση, αυτό είναι κάτι το οποίο απέχει από την αρχική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης θα πρέπει αν το δουν εσωτερικά. Εγώ, υποπτεύομαι ότι αν υπάρξει συμφωνία δεν θα είναι μία συμφωνία η οποία θα ρυθμίσει τα πάντα. Διότι δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό λέει η λογική».

Και συνέχισε: «Δεν βλέπω ότι υπάρχει πια ο χρόνος για να ρυθμιστούν τόσα πολλά θέματα ώστε η συμφωνία, εάν τελικά επιτευχθεί, να καλύπτει το σύνολο των ζητημάτων. Αυτό μου λέει, η λογική μου, βάζω πάντα αυτή την υποσημείωση, η λογική μου λέει ότι θα είναι μία συμφωνία-γέφυρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Ενδεχομένως να μετακινηθούν κι εκεί τα μεγάλα ζητήματα, όπως το εργασιακό και το συνταξιοδοτικό, διότι θα λυθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Υπάρχει ανάγκη για την ελληνική οικονομία να αναπνεύσει».