«Από τη στιγμή που το συμφέρον και των δύο πλευρών είναι η συμφωνία, θα υπάρξει συμφωνία, διότι το κόστος τη μη συμφωνίας είναι πολύ μεγάλο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους δανειστές… Αν τους ήταν τόσο εύκολο να πουν “σας πετάμε σαν την τρίχα από το ζυμάρι” θα το είχαν ήδη κάνει» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν έχει νόημα να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση επί εβδομάδες για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα έχει ορίζοντα δύο – τριών μηνών, να βγάλουμε το καλοκαίρι και «από τον Σεπτέμβριο φτου και από την αρχή».

Ακόμη εκτίμησε «ότι μία συμφωνία που θα φέρει και θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα στηριχθεί από τους 162 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στην ψηφοφορία για την έγκριση και την εφαρμογή της συμφωνίας, αυτή η δεδηλωμένη να επιβεβαιωθεί. Αποκλείω ότι να μπορεί να προχωρήσει το σενάριο “εγκρίνεται από 140 και κάποιους από την αντιπολίτευση και προχωράμε σαν να μην τρέχει τίποτα”. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και σε αυτή την ψηφοφορία, όπως καταλαβαίνετε ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες. Η δική μου γνώμη σε ένα τέτοιο σενάριο -παρότι προτρέχουμε αυτή τη στιγμή, διότι δεν έχουμε ακόμα την συμφωνία και δεν την έχουμε αξιολογήσει-, είναι ο πρωθυπουργός να πει “προχωράμε σε νέες εκλογές, όπου κατεβαίνω με το πρόγραμμα που έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για την τετραετία συν την συμφωνία και ζητάω την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε τους επόμενους 44 μήνες με πιο συνεκτική πλειοψηφία, με πιο σαφή εικόνα” και τότε δεν θα πάρει 36%, θα πάρει 45% και όσοι κοντράρουν αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να υποστηρίξουν τη δική τους αντίπαλη θέση με διαφορετικό τρόπο».