Ρητή και κατηγορηματική ήταν η διαβεβαίωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, όσον αφορά την ψήφιση της συμφωνίας από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή ενικός και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου  ενώ διευκρίνισε πως «σε σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης δεν “τσιμπάει” κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται να να υλοποιήσουμε τη γραμμή της αριστερής παρένθεσης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «αν θα προχωρήσουν σε εκλογές σε περίπτωση που για να περάσει η συμφωνία χρειάζεται ψήφους από την αντιπολίτευση ο κ. Φίλης απάντησε πως «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην την ψηφίσει. Δεν υπάρχει αν, θα συζητάμε αν θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος; Θα πάρει όλους τους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται να υλοποιήσουμε τη γραμμή της αριστερής παρένθεσης. Όλοι μαζί θα είμαστε σαν γροθιά. Λειτουργεί ο κανόνας της πλειοψηφίας στο κόμμα μας. ». Μάλιστα σε ερώτηση του κοινού για το αν θα προχωρήσει σε εκλογές για να τις χάσει ο κ. Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά πως «μόνο έναν πολιτικό ξέρω που έκανε εκλογές μέχρι στιγμής για να τις χάσει, με σκοπό να παραδώσει μια κρίση στους επόμενους. Αυτός ήταν ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έκανε εκλογές με σκοπό να μεταβιβάσει το πρόβλημα στο κ. Παπανδρέου. Ο Σύριζα δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει μια εξουσία που του εμπιστεύτηκε ο λαός. Εάν προκύψει μετά από πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας, θα κατέβει και θα τις ξανακερδίσει».

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η ψήφιση θα έρθει μόνο αφοτου δουν την συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή. «Εάν έχουμε μια συμφωνία και παράλληλη αύξηση των δημοσίων δαπανών εγώ δεν την ψηφίζω. Δηλαδή να το πω απλά με νόμο Κατρούγκαλου και αύξηση του ΦΠΑ εγώ δεν ψηφίζω. Θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και μετά θα δούμε τους φόρους. Εγώ να ψηφίσω να αυξηθούν οι φόροι, για να προσλάβει ο Τσίπρας τον κομματικό του στρατό στο Δημόσιο; Όχι. Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να γίνει αντιμνημονιακή η Νέα Δημοκρατία. Πρώτα από όλα μπορείτε εμένα να με πείτε αντιμνημονιακό; Θα πέσουν τα φώτα να σας πλακώσουν» πρόσθεσε αστειευόμενος ο Γεωργιάδης.

Όταν ερωτήθηκε δε για το γεγονός πως η μισή νέα δημοκρατία διατείνεται πως θα ψηφίσει την συμφωνία με το επιχείρημα πως προέχει η σωτηρία της χώρας όπως συνέβη και παλαιότερα που δήλωνε αντιμνημονιακή ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά «κανείς δεν είπε να γίνει αντιμνημονιακή η Νέα Δημοκρατία. Πρώτα από όλα μπορείτε εμένα να με πείτε αντιμνημονιακό; Θα πέσουν τα φώτα να σας πλακώσουν». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «εφόσον ο κ. Φίλης ισχυρίζεται με τέτοια βεβαιότητα πως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσουν , η συμφωνία θα περάσει , τι σας νοιάζει τι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία».

Στην απάντηση μάλιστα πως του κ. Φίλη πως «δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο και δεν λέμε ότι θέλουμε πάση θυσία να είμαστε σε μια κυβερνητική λύση. Είμαστε υποχρεωμένοι να προωθούμε λύσεις στα προβλήματα του κόσμου εντελώς διαφορετικές από το πλαίσιο του μνημονίου, με συναινετικό τρόπο» ο Άδωνις Γεωργιάδης του απάντησε: «δεν έχετε πει ότι δέχεστε το 70% του μνημονίου; Άρα τι σε άλλες λύσεις; Kατά 70% είμαστε αδέλφια, τώρα το θυμηθήκατε; Το 70% δεν το λέγατε προεκλογικά» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως από πλευρά του μπορεί να μην ψηφίσει εφόσον διαφοροποιούνται στο γεγονός πως ο ίδιος είναι «είναι 100% μνημονιακός».

Όσον αφορά τους πιστωτές ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως «δεν θα πάμε σε ρήξη. Καθημερινά η διαπραγμάτευση γίνεται με ρήξεις και συνεννοήσεις, όχι με μία ρήξη. Δεν υπάρχουν χρήματα να δοθούν στους πιστωτές και προτεραιότητα συνεχίζουν να έχουν οι συντάξεις κλπ. Εμείς βαδίζουμε με κλιμάκωση. Η προηγούμενη δόση του ΔΝΤ, τα 750 εκατ. ευρώ, δεν πληρώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, πληρώθηκαν με χρήματα του ΔΝΤ, άρα έχουμε στείλει το μήνυμα πως δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα. Εάν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ τον Ιούνιο θα είναι πίεση για συμφωνία, καταλάβετέ το. Εάν πηγαίναμε στην πεπατημένη την δική σας, είπε αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία, θα έκλαιγαν οι ελληνικές οικογένειες. Ο κόσμος θα συγκρίνει και στα mail αλλά και στην τσέπη του και στην ζωή , και θα καταλάβει ότι αυτό δεν η διαπραγμάτευση δεν ήταν ένα βίτσιο αλλά μια αναγκαία πολιτική. ».