Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αντικείμενο την ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ.

Πρωταγωνιστές της συνεδρίασης ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Ραχήλ Μακρή, και φυσικά ο προτεινόμενος από το Μαξίμου ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει τον κ. Ταγματάρχη, φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνη τόσο την κα Κωνσταντοπούλου, όσο και τη Ραχήλ Μακρή, η οποία μάλιστα καταψήφισε την τοποθέτησή του στο νέο ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Βουλής, υποδέχτηκε με πληθώρα ερωτήσεων τον κ. Ταγματάρχη. Ωστόσο το ύφος των ερωτήσεων τόσο της Κωνσταντοπούλου, όσο και της Μακρή, προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «αναξιοπρεπείς ερωτήσεις» και «ανακριτική επιτροπή».

«Δεν είμαστε δευτεροβάθμια, ούτε ανακριτική επιτροπή. Έχετε την ιστορία σας, τη διαδρομή σας, την αξιοπρέπειά σας. Δεχτήκατε και αναξιοπρεπείς ερωτήσεις, δεν οφείλατε να απαντήσετε», είπε ο κ. Μητρόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Ταγματάρχη, ενώ αργότερα έκανε λόγο για «βασανισμό».

«Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν από το να υποβάλει ερωτήσεις. Αυτό δεν μας μετατρέπει σε ανακριτική αρχή, ούτε σε πρωτοβάθμια, ούτε σε δευτεροβάθμια», είπε από τη μεριά της η κα Κωνσταντοπούλου.

«Είναι πολλές οι ερωτήσεις, αυτό δεν μας μετατρέπει σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή» απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, για να συμπληρώσει με νόημα: «Δεν χρειάζονται υποδείξεις για το πώς θα γίνεται η ακρόαση».

Αξιοσημείωτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν ακόμη η ερώτηση της κα Μακρή προς την προτεινόμενη ως μέλος του νέου ΔΣ, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, για το αν είναι βαφτισιμιά του Λάμπη Ταγματάρχη.