Για τις διαπραγματεύσεις, τη συμφωνία, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους συγγενείς υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον κρατικό μηχανισμό, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι ξέρουμε σήμερα; Ότι έχουμε λεφτά για 15 μέρες, κατά δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη; Δηλαδή ή σε 15 μέρες θα καταφέρει να κλείσει συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη ή θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ. Το mail Χαρδούβελη θα το διαβάζουν οι Έλληνες σε λίγο καιρό και θα κλαίνε που θα κλείνανε τη συμφωνία με το mail Χαρδούβελη, που δεν τους έκανε, δεν τους άρεσε», είπε ο κ. Γεωργιάδης στον «ΒΗΜΑ FM».

«Εάν η συμφωνία είναι αυτή που ακούω, εγώ δεν μπορώ να τη ψηφίσω. Εάν έρθει η κυβέρνηση και πει: “Χρειάζομαι τη στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, εκεί αλλάζει η κουβέντα. Εκεί θα πρέπει να συναντηθεί με τη Ν.Δ., με το Σαμαρά, και να κάνουν πολιτική συμφωνία. Και συμπλήρωσε: «Τότε θα διώξεις πάλι τις καθαρίστριες και τους υπαλλήλους που επαναπροσέλαβες, θα κλείσεις την ΕΡΤ, θα μειώσεις τις δαπάνες του κράτους όσο μπορείς περισσότερο», επισήμανε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «η ΝΔ πρέπει να πάρει το mail Χαρδούβελη, να βάλει δίπλα τη συμφωνία του Τσίπρα και εάν η συμφωνία του Τσίπρα είναι σε ποσά στο mail Χαρδούβελη, βεβαίως να το ψηφίσει. Εάν είναι καλύτερη από το mail Χαρδούβελη η συμφωνία, να του πει και μπράβο. Εάν είναι όπως φαίνεται, τρεις και τέσσερις φορές το mail Χαρδούβελη, τότε είναι σαν να λες: “Πρέπει η Ν.Δ. να πληρώσει την ανικανότητα του Τσίπρα”».

Για τις επιλογές συγγενικών στελεχών υπουργών στον κρατικό μηχανισμό και την Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε: «Η καρέκλα είναι γλυκό πράγμα, πολύ γλυκό. Εγώ βλέπω και υπουργούς, μην πω ονόματα, που σαράντα χρόνια ήταν στο πεζοδρόμια και τους βλέπω τώρα με τις υπουργικές τους BMW να έχουν εκατό συμβούλους γύρω-γύρω. Δεν είμαι τόσο βέβαιος, δεν στοιχηματίζω ότι δεν περνάνε από το ΣΥΡΙΖΑ ντε και καλά».

«Το μεγαλύτερο λάθος του Αλέξη Τσίπρα, το μεγαλύτερο από όλα, είναι η τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από αυτό. Έχει βάλει μία κυρία που κάνει τη δική της πολιτική, δηλαδή αυτή τη στιγμή η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από μόνη της αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι γουστάρει κάνει, άρα προφανώς είναι ο αστάθμητος παράγων μες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα. Αυτός την έβαλε», σημείωσε.