Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα προστασίας έξω από το σπίτι του στην Κυψέλη, παρά τις πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

«Ασ’ το, Γιάννη, δε θέλω εγώ τέτοια πράγματα έξω από το σπίτι μου, να βλέπουν ΜΑΤ τα παιδιά» φέρεται να είπε στον κ. Πανούση ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», όταν του πρότεινε να σταθμεύει μόνιμα στην είσοδο της πολυκατοικίας του στην Κυψέλη μια κλούβα με μία διμοιρία των ΜΑΤ.

«Με το ζόρι δέχθηκε να του τοποθετήσουμε μια σκοπιά, γιατί από πλευράς ασφαλείας η πρωθυπουργική οικία ήταν ξέφραγο αμπέλι», έλεγε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πανούσης. Και κάτι ακόμη: ο κ. Τσίπρας μείωσε μόνος του κατά 50% τη δύναμη της αστυνομικής φρουράς του. Ο κ. Πανούσης από την πλευρά του εξέδωσε απόφαση με την οποία μείωσε τη δύναμη της φρουράς όλων των πρώην πρωθυπουργών και των αρχηγών των κομμάτων. Και επιπλέον σκοπεύει να προσθέσει δύο-τρεις ακόμη αστυνομικούς στη φρουρά του Γιάννη Βαρουφάκη, «είτε ο Γιάννης το θέλει είτε όχι. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς ύστερα απ’ αυτά που συνέβησαν στα Εξάρχεια» έλεγε.