Για θέατρο του παραλόγου το οποίο ζούμε στο όνομα μιας δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης, κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ο κ. Κικίλιας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής σημείωσε ότι «η κυβέρνηση σε τρεις μήνες κατάφερε το ακατόρθωτο: μετράει μόνο εχθρούς σε Αμερική και Ευρώπη».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι πίσω από τον Γιάννη Βαρουφάκη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Κικίλιας παρέπεμψε στην ψήφο των πολιτών στις εκλογές αλλά και τις επιλογές τους στις δημοσκοπήσεις.

Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ αντίθετα «εκτιμά τη δράση Ξηρού και των συν αυτώ».

Τέλος, αναφορικά με τα εσωτερικά της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ώρα του, καθώς εκτιμά πως εν μέσω κλυδωνισμών του πολιτικού συστήματος και με μια κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει ως ακυβέρνητο καράβι, η ΝΔ δεν μπορεί να ομφαλοσκοπεί.