Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν άμεσα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό αντί για τις 3 Ιανουαρίου, σημειώνοντας πως αν αυτό συμβεί τότε θα είναι προσαρμοσμένα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε αποφασίσει κάποια μέτρα που εξετάζαμε εάν θα εφαρμοζόντουσαν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν εάν θα εφαρμοζόντουσαν άμεσα. Προχθές στη σύσκεψη που είχαμε, εκτιμήσαμε ότι βάσει των συνθηκών και των κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο σύστημα, θα έπρεπε να πάμε στις 3 Ιανουαρίου. Δεδομένου ότι τώρα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που την περιμέναμε αλλά όχι τόσο άμεσα, θα γίνει μια σύσκεψη της επιτροπής αύριο ώστε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αν χρειαστεί να έρθουν σε νωρίτερη βάση», είπε στο Mega ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης, ενόψει και της αυριανής σύσκεψης στο Μαξίμου για την μετάλλαξη Όμικρον με τον πρωθυπουργό και τον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τις αποφάσεις των ειδικών, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν καινούργια μέτρα, με τη μόνη αλλαγή να επαφίεται στο πότε αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί θα εφαρμοστούν.

«Θα υπάρξει προσαρμογή, αν έρθουν νωρίτερα τα μέτρα»

«Δε μιλάμε για νέα μέτρα αλλά για να εφαρμοστούν αυτά που αποφασίστηκαν σε προηγούμενο στάδιο, ενδεχομένως και από την επόμενη ημέρα. Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθουν νωρίτερα τα μέτρα θα υπάρξει προσαρμογή βάσει των ημερών.

Σε περίπτωση που έρθουν νωρίτερα, θα υπάρξει προσαρμογή ώστε το ρεβεγιόν να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μη δημιούργει υπερμεταδοτικότητα όπως συμβαίνει στα κλαμπ, στην όρθια διασκέδαση», διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης.