Πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και παράλληλες αιχμές κατά του Γ. Στουρνάρα, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και τον τηλεοπτικό σταθμό «Star»

«Τόσο εγώ όσο και το σύνολο της κυβέρνησης στηρίζουμε τον Γιάννη Βαρουφάκη. Τους έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει την γλώσσα τους καλύτερα από αυτούς. Δεν κάνει πίσω και επιμένει στις απόψεις του. Ο Βαρουφάκης είναι asset για την κυβέρνηση Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι και έχουν συναισθήματα. Δεν είναι δυνατόν άλλα να λένε μπροστά σου και άλλα να λένε μετά σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και εσύ να είσαι εντάξει μαζί τους. Δημιουργήθηκε ένα αρνητικό περιβάλλον αλλά είναι και αυτό μέρος της διαπραγμάτευσης. Θέλουν να τον αποδομήσουν. Θα προτιμούσαν να έχουν έναν υπουργό που να του λένε forget it και εκείνος να το ξέχναγε» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο. Βρισκόμαστε στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται να έχουμε έναν καλύτερο συντονισμό. Δεν είναι αλήθές ότι δεν τους δίνουμε στοιχεία».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Όταν μιλάμε για Ευρώπη και εταίρους δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν έχουν όλοι την ίδια στόχευση. Υπάρχουν κάποιοι που μας στήνουν παγίδες. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι στοιχηματίζουν σε αποτυχία της Ελλάδας. Δουλεύει διαρκώς η μονταζιέρα με διαρροή ψευδών ειδήσεων. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Εμείς δεν μπλοφάρουμε. Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, δεν υπάρχει μνημόνιο. Οι δανειστές, ωστόσο, επιμένουν στο μνημόνιο γιατί το θεωρούν παιδί τους. Επιμένουν να βάζουν στο τραπέζι, συντάξεις, μειώσεις μισθών κλπ Οι νίκες στα σημεία που πετύχαμε ήταν σημαντικές νίκες. Επί Σαμαρά οι συνθήκες ελέγχου από την τρόικα ήταν εξευτελιστικές. Έχω αναφορές πως υπουργοί περίμεναν επί οκτώ ώρες σε ένα σαλονάκι για να γίνουν δεκτοί και να τους εξετάσουν οι τροϊκανοί. Αυτά τώρα τελείωσαν. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα είτε με διαγραφή, είτε με απομείωση του χρέους, είτε με roll over. Αλλά αν το θέταμε από την αρχή αυτό δεν πρόκειται να είχαμε συμφωνία. Γι’ αυτό πιστεύω πως θα έχουμε μια ενδιάμεση συμφωνία αφήνοντας στην άκρη (για τώρα) τα αγκάθια».

Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσίπρας είπε πως θα το βρούμε μπροστά μας, γιατί είναι δύσκολο θέμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο μιάς ενδιάμεσης συμφωνίας, και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να τεθεί τον Ιούνιο. Τώρα, είπε, απαιτείται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, γιατί το ασφαλιστικό επιδεινώθηκε λόγω μεγάλης αύξησης της ανεργίας και είναι ανάγκη να βρεθούν νέοι πόροι που θα έρθουν με την ανάπτυξη.