«Κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Καμμένος αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Β. Σόιμπλε, είπε πως «έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα» και πως «δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ» ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

«Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στον νότο» ανέφερε και εκτίμησε ότι «αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση».

Η συμφωνία θα εξαρτηθεί, όπως είπε, από το αν πράγματι οι εταίροι στην ΕΕ κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα, στην οποία επιβλήθηκε μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί. «Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια» τόνισε και πρόσθεσε: «Από κάποιους δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση. Ό,τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν».

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα ότι υπάρχει δυσφορία Ευρωπαίων υπουργών και αξιωματούχων για τον Γιάννη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «νομίζουν πως μπορούν να αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών… Δεν θέλουν τώρα τον κ. Βαρουφάκη. Πριν από λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα σαν εταίρο στην κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι ακατανόητο, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, καθώς «δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση», ενώ για την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος ανέφερε ότι «σε περίπτωση που παραβιαστεί η συνθήκη και πούνε κάποιοι ότι θα ακολουθήσουμε τον Σόιμπλε και πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα παράτυπα από την ευρωζώνη, πιθανώς να χρειαστεί».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα του Ξηρού και τον κατ’ οίκον περιορισμό του με βραχιολάκι υπογράμμισε πως ήταν λάθος που ετέθη αυτό το θέμα τώρα, ωστόσο τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ έθεσαν ως όρο το να παραμείνει στο νοσοκομείο ή να πάει κατ΄οίκον με βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης και η τροπολογία αυτή πέρασε.