Δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε αργά χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε μετά το ταξίδι του υπουργού στη Λετονία και προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης.

Με φόντο τις αναφορές για απομόνωσή του από τους συναδέλφους του υπουργούς στη Ρίγα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απάντησαν πως «ο κ. Βαρουφάκης πήγε κανονικά και εκπροσώπησε τη χώρα» στο επίσημο δείπνο.
Για το γεγονός ότι οι υπόλοιποι πήγαν για φαγητό με λεωφορείο και ο Βαρουφάκης μόνος του με τα πόδια το υπουργείο λένε πως «επειδή ο κ,. Βαρουφάκης δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα προτίμησε την παρέα φίλων και συνεργατών του και πέρασε πολύ καλύτερα».

Το δημοσίευμα του Reuters κάνει λόγο για αδιαφορία των υπουργών της ευρωζώνης προς τον κ. Βαρουφάκη και σημειώνει την επιλογή του κ. Βαρουφάκη να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους το βράδυ της Παρασκευής στο δείπνο μετά το Eurogroup και να μείνει στο ξενοδοχείο. Μάλιστα σημειώνεται η φράση αξιωματούχου στο διεθνές πρακτορείο ότι: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Μιλώντας στη Realnews, ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε και μήνυμα προς τους πιστωτές, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, στο Eurogroup. «Καθήκον μας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πασχίζουμε για πραγματικές τομές, βαθιές μεταρρυθμίσεις και συνετή δημοσιονομική πολιτική. Καθήκον τους είναι να απεγκλωβιστούν από τη στείρα προσήλωση στην αποτυχημένη μνημονιακή “λογική”» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.