«Στην συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες, και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση οι Δήμαρχοι και να μεταφέρουν χρήματα στην ΤτΕ.

«Δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε.

«Έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα στις 12.00 και εκεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες, αλλά και άλλα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διερευνήσεις και διευκρινίσεις μέσα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της εφαρμογής αυτού του μέτρου, θα πάρουμε και τις αποφάσεις που χρειάζονται» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ερωτηθείς αν έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά την σημερινή συνάντηση είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν οι δήμαρχοι να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ ο κ. Πατούλης είπε: «Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».